Massage praktijk de bron
Image default
Gezondheid

Sulfaatvrije shampoo en wat het inhoudt

Wie heeft er niet graag een haarverzorgingsproduct zoals shampoo? Bijna iedereen gebruikt tegenwoordig eco- en gebruiksvriendelijke producten. Het is een noodzaak geworden. Het is iets geworden waar we niet meer zonder kunnen, al is het maar voor een week. Als we dit niet gebruik wordt onze hoofdhuid te zweterig, jeukerig, te vet, of te droog. De shampoo is inderdaad een redder in nood, maar hoe weet je welke shampoo geschikt is voor jou? Als je achter op de verpakking kijkt, zie je een lijst van chemische stoffen die als ingrediënten worden gebruikt. Hoe zorg je ervoor dat je haar dat allemaal kan verdragen en dat ze niet bijdragen tot je haarproblemen? Hoe goed ken je je haar? Of beter nog, hoe goed ken je je shampoo?

 

Wist je dat?

De markt staat vol met shampoo van verschillende merken en types zoals die van een sulfaat vrije shampoo. Het is dus echt moeilijk om te kiezen. Je zult verschillende shampoos moeten proberen tot je er een hebt die aansluit op alle behoeften van je haar voldoet. Heb je ooit gehoord van “sulfaat-vrij”? Want dat is misschien wat je zoekt. Sulfaatvrije shampoo is veel zachter, maar klaart wel de klus. Het is veilig en effectief, maar het is even wennen omdat je het verschil zult kunnen zien tussen shampoos die sulfaten bevatten en sulfaatvrije shampoo. Voordat je een shampoo koopt, moet je weten wat je haartype is, want dat is de sleutel tot het ontdekken van de compatibiliteit.

 

Waarom zou je overstappen?

Sulfaatvrije shampoos zijn het beste bij droog en pluizig haar omdat het haar zich geen zorgen hoeft te maken dat het sulfaat al zijn natuurlijke oliën kwijtraakt. Het zal helpen het vocht vast te houden zodat je haar niet schraal wordt en het houdt je haar klitvrij. Het biedt dus een goede reiniging zonder je haar in een bezemsteel te veranderen. Daarnaast versterkt het je haar. Je hoeft je daarbij geen zorgen te maken dat de beschadigingen erger worden. Shampoos kunnen namelijk echt lastig zijn. Deze sulfaatvrije shampoos zijn niet zo hard als de gewone shampoos op de markt. Je hoeft je ook geen zorgen meer te maken dat je haar vervaagt. Deze shampoo het helpt je namelijk om nieuwe haarverf te behouden. Je moet je huidige shampoo misschien heroverwegen als je gezond, glanzend en mooi uitziend haar wilt. Je haar is je allerbeste kroon!