Massage praktijk de bron
Image default
Gezondheid

Tanden trekken onder narcose

Heeft u last van uw gebit, dan wilt u misschien tanden trekken onder narcose. Niet bij alle tandartsen is het mogelijk om uw tanden te trekken onder narcose. Vaak is daarvoor geen medische noodzaak. Maar in sommige gevallen is het toch aan te raden om narcose toe te passen, bijvoorbeeld als de patiënt angstig is voor de tandarts. Tandartsenpraktijk St. Jozef in Deventer is gespecialiseerd in dit type behandelingen. Wilt u meer weten over tanden trekken onder narcose en over de kosten van narcose bij de tandarts? Lees dan verder.

Waarom tanden trekken onder narcose?

Voor mensen die angst hebben voor de tandarts, kan zelfs een jaarlijkse controle al heel ingrijpend zijn. Laat staan als er een serieuze ingreep moet worden gedaan, zoals het trekken van tanden. Normaal gesproken volstaat daarvoor een plaatselijke verdoving, maar bij extreme angst voor de tandarts is dat misschien niet genoeg. In dat geval is het tanden trekken onder narcose een goede optie. Sterker nog: het is soms de enige manier om patiënten te behandelen.

Onder narcose bij de tandarts

De meeste tandartsen zijn terughoudend met het gebruik van narcose. Dat komt omdat het niet goed is voor het lichaam. Ook zijn er andere nadelen: u kunt bijvoorbeeld niet zelf rijden, nadat u geheel onder narcose bent gebracht. Als u een behandeling laat uitvoeren waarbij u volledig onder zeil gaat, zal de tandarts u altijd uitleggen wat u kunt verwachten en waar u rekening mee moet houden.

Kosten van narcose bij de tandarts

Voor mensen met extreme angst voor de tandarts, is een behandeling onder narcose soms de enige mogelijke optie. De kosten van narcose bij de tandarts worden echter meestal niet vergoed. Dat maakt het duurder dan een gewone behandeling. Wilt u de kosten van narcose bij de tandarts precies weten? Neem dan contact op.