Massage praktijk de bron
Image default
Gezondheid

Waar moet je op letten bij het kopen van een massagegun

Ken je dat gevoel dat je na het bezoeken van de sportschool veel last hebt van spierpijn. Het is belangrijk om lichaam voldoende rust te geven zodat je spieren sneller kunnen herstellen. Een goede manier om sneller van de spierpijn af te komen is om je spieren te masseren met een massage pistool. Een massage pistool is een handmassage apparaat waarmee je heel gericht je de pijnlijke spieren goed en effectief kan masseren. Doordat de massages van massage pistool over het algemeen erg krachtig worden ook de spieren in het diepere weefsel goed gemasseerd. Tijdens de massage wordt de bloedsomloop gestimuleerd waardoor je spieren de benodigde voedingsstoffen krijgen. De spieren komen daardoor sneller tot rust en herstellen zich dus sneller. Het grote voordeel is dat de rustmomenten korter zijn en je dus vaker kan sporten. Het is dus ideaal voor de fanatieke sporter. De grote vraag is natuurlijk: “hoe vindt ik de beste massagegun die aansluit op mijn wensen?”.

 

Check hoe sterk de motor is van de massagegun

De motor die in de massage gun zit bepaald voor een groot deel hoe effectief de massage is. Het maximum aantal trillingen per minuut geeft namelijk een goede indicatie van hoe sterk de motor is.  Ons advies is om altijd een massage pistool te kopen die minimaal 1800 trillingen per minuut kan generen. 

 

Intensiteit van de massage kunnen instellen

Vindt je de massage te krachtig of juist te zwak? Vanwege deze reden is het zo belangrijk dat je de intensiteit kan instellen van de massage. Wij raden altijd aan om een massage pistool te kopen met minimaal drie intensiteit standen. Op deze manier kan je altijd genieten van de perfecte massage die het beste aansluit op de omstandigheden.

 

Batterijen van de massage gun 

Een ander belangrijk punt om op te letten is of je kiest voor een massagegun met oplaadbare batterijen of een apparaat dat wordt geleverd met een stroomsnoer. Wanneer je van plan bent om het apparaat bijvoorbeeld ook op vakantie te gebruiken of in de sportschool dan is het beter om voor een massagegun te kiezen die wordt geleverd met oplaadbare batterijen. Over het algemeen zijn de massaguns met een snoer een stuk goedkoper maar natuurlijk minder draagbaar. 

 

Opzetstukjes

Wij raden altijd aan om een massage pistool te kopen die wordt geleverd met meerdere opzetstukjes. Het zorgt namelijk voor een betere massage ervaring.