Massage praktijk de bron
Image default
Gezondheid

Waarom een bedrijfsmassage?

In de huidige drukke en gelijktijdige actievelingen is het belangrijk om de gezondheid en het welzijn van werknemers te begeleiden. Een manier om dit te bereiken is door bedrijfsmassages te bieden. Bedrijfsmassages zijn niet alleen een luxe, maar bieden tal van voordelen voor zowel werknemers als werkgevers. In deze blog gaan we in op de voordelen van bedrijfsmassages en waarom het een waardevolle investering kan zijn voor elk bedrijf.

 

Stressvermindering en Ontspanning

Eén van de belangrijkste voordelen van bedrijfsmassages is stressvermindering. Werknemers ervaren vaak hoge niveaus van stress als gevolg van deadlines, targets en de dagelijkse werklast. Een massage kan helpen bij het verminderen van stresshormonen zoals cortisol en het vrijkomen van endorfines, wat leidt tot een diepe ontspanning en een gevoel van welzijn. Door regelmatig bedrijfsmassages te bieden, kunnen werkgevers een ontspannen productiviteit creëren die de productiviteit en het algemeen welzijn van werknemers bevorderen.

 

Verlichting van Fysieke Klachten

Langdurig zitten of repetitieve bewegingen op de werkplek kunnen leiden tot lichamelijke klachten zoals rugpijn, nek- en schouderklachten en RSI. Bedrijfsmassages kunnen helpen bij het verminderen van deze klachten door de gedeeltelijk te ontspannen, de bloedsomloop te verbeteren en de flexibiliteit te vergroten. Door werknemers de mogelijkheid te bieden om deze klachten aan te pakken via bedrijfsmassages, kunnen werkgevers bijdragen aan een gezondere en comfortabelere werkomgeving.

 

Preventie van Werkgerelateerde Klachten

Het aanbieden van bedrijfsmassages is niet alleen een maatregel om bestaande klachten te voorkomen, maar ook een preventieve maatregel om toekomstige klachten te voorkomen. Door regelmatig massages aan te bieden, kunnen werkgevers helpen bij het voorkomen van werkgerelateerde klachten zoals spierspanning, stijfheid en vermoeidheid. Preventie is essentieel om langdurige uitval door blessures te voorkomen en werknemers gezond en productief te houden op de lange termijn.

 

Verbeterde Bedrijfscultuur en Employer Branding

Het aanbod van bedrijfsmassages toont het belang van een bedrijf dat hecht aan het welzijn van zijn werknemers. Dit draagt ​​bij aan een positieve bedrijfscultuur waarin het welzijn en de gezondheid van werknemers centraal staan. Dit kan ook een positieve invloed hebben op het employer branding-proces, waarbij een bedrijf aantrekkelijk wordt voor gedeelde werknemers. Het aanbieden van voordelen, zoals bedrijfsmassages, kan een onderscheidend bedrijf zijn van zijn gelijkwaardige en werknemers die samenwerken aan een gezonde en ondersteunende samenwerking.

 

Verbetering van diverse aspecten voor de medewerkers binnen een bedrijf

 

Door bedrijfsmassages aan te bieden, kunnen werkgevers helpen om deze negatieve effecten te verminderen. Hieronder hebben we op een rijtje gezet wat de voordelen zijn voor medewerkers binnen een bedrijf:

–          Massages zorgen voor doorbloeding en zuurstoftoevoer naar de hersenen, waardoor medewerkers alerter en meer gefocust worden. Na een ontspannende massage kunnen werknemers met een frisse geest en hernieuwde energie terugkeren naar hun genomen, wat de productiviteit en gezondheid ten goede komt.

–          Daarnaast kan het verminderen van lichamelijke klachten door massages ervoor zorgen dat werknemers zich comfortabeler voelen tijdens het werken, waardoor ze zich beter kunnen concentreren op hun genomen.

–          Het aanbod van bedrijfsmassages laat zien dat werkgevers betrokken zijn bij het welzijn van hun werknemers. Dit kan leiden tot een hogere partner van werknemersbetrokkenheid en tevredenheid. Werknemers voelen zich gewaardeerd en verzorgd, wat vertaald in een positieve productiviteit en een hogere betrouwbaarheid.

–          Het samen genieten van massagesessies ook bijdragen aan teambuilding en een gevoel van saamhorigheid binnen het bedrijf.

 

https://www.massagewerkfriesland.nl/waar-is-een-bedrijfsmassage-goed-voor/