Massage praktijk de bron
Image default
Gezondheid

Waarop letten bij het inhuren van een bedrijfsmasseur?

Ben je opzoek naar een bedrijfsmasseur? Het hebben van een bedrijfsmasseur kan vele voordelen hebben voor uw bedrijf en werknemers! Toch zijn er verschillende dingen die je eerst in overweging moet nemen voordat je kiest voor een bedrijfsmasseur. Waarop letten bij het inhuren van een bedrijfsmasseur? Meer lees je hierover in dit blog!

 

Wat is een bedrijfsstoelmassage?

Bedrijfsmassage is niet zoals de ontspanningsmassages die in spa’s worden aangeboden. Zoals met alle dingen die gedaan worden, bepaalt het doel van de sessie de methode waarmee de massage wordt uitgevoerd. Spa-massages omvatten ontkleden en het aanbrengen van essentiële oliën die ontspanning bevorderen door gebruik te maken van de kracht van het aanraken als de kracht van de geur. De massage is zacht, maar toch ongelooflijk therapeutisch en ontspannend. Voor bedrijfsmassages is het niet nodig dat werknemers hun kleding uitdoen. Deze massage is op een stoel gebaseerd. In tegenstelling tot een spa-massage wordt de bedrijfsstoelmassage dus met kleding aangegeven. Deze wordt doorgaans aangeboden door de massagebranche.

 

De massage kan 15 tot 20 minuten duren en is gericht op bepaalde delen van het lichaam die waarschijnlijk last zullen hebben van het werken op een (zit) werkplek. De schouders, rug, armen en andere lichaamsdelen kunnen bijvoorbeeld onderhevig zijn aan elke vorm van belasting en niet alleen door het tillen van zware gewichten, maar ook door meer routinematige taken die elke dag moeten worden uitgevoerd. Stoelmassage is een variatie op de Zweedse massage. Het biedt een diepe massage die pijnloos is en de doorbloeding van de spieren verbetert, de spieren stimuleert en tegelijkertijd op een ontspannende manier werkt. Zweedse massage heeft een lange en gerespecteerde geschiedenis, de stamboom is in therapeutische kringen bekend als de massage die veel verschillende soorten pijntjes, kwalen en problemen met de zachte weefsels van het lichaam kan behandelen.

 

Wat zijn de voordelen van het inhuren van een bedrijfsmasseur?

In een wereld waar we veel zitten is bedrijfsstoelmassage goed voor veel dingen. We zitten namelijk gemiddeld zo’n 8,7 uur per dag. Dit is vaak nog meer voor mensen die op kantoor werken. Zitten kan zorgen voor verschillende klachten en wordt zelfs de nieuwe pandemie genoemd. Daarom is het belangrijk dat wanneer je zoveel zit, je spieren goed kunnen ontspannen. Verder bieden bedrijven ook nog om verschillende andere redenen massages ter plaatse aan hun werknemers aan. Naast de vele fysieke voordelen van massage, biedt bedrijfsstoelmassage ook de volgende voordelen:

 

  • Verbeterde productiviteit
  • Minder grote kans op RSI-letsel
  • Het behoud van werknemers
  • Kostenbesparing voor de gezondheidszorg
  • Verhoogd moreel van werknemers

 

Waarop moet je nu letten bij het inhuren van een bedrijfsmasseur?

Als je overweegt een massageprogramma op kantoor te starten, is het belangrijk om op bepaalde details te letten. Waarop letten bij het inhuren van een bedrijfsmasseur? De massagetherapeut of het bedrijf waarmee u werkt, zal je door deze plannen begeleiden. Als het programma eenmaal is gestart, zal er regelmatig een gecertificeerde deskundige massagetherapeut op uw locatie arriveren. Ze nemen een eigen tafel met massagestoel mee en zetten deze tafel op een specifieke plek. Dit is meestal een lege vergaderruimte of kantoor. Hierdoor worden de andere werknemers niet gestoord;

wel zo handig. De medewerkers gaan dan volgens schema naar de plek voor de massage. Het soort massage dat ze willen en het specifieke massageprogramma dat wordt in veel gevallen ontworpen door het bedrijf zelf. De massages kunnen variëren van 5 minuten tot een maar liefst een uur!