Massage praktijk de bron
Image default
Gezondheid

Wat is acne?

Acne zijn allemaal kleine ontstekinkjes die meestal bij jongeren en pubers voorkomen. Deze ontstekingen noemen we puistjes of pukkels. Acne wordt door een aantal zaken veroorzaakt, zoals de hormonen en de productie van talg. Ook kan acne genetisch bepaald zijn en verdwijnt het ook niet zo snel. Wanneer je lichaam te veel talg aanmaakt, moet dit ook weg kunnen vloeien. Dit gebeurt door de afvoerbuisjes (poriën) in je huid. Een talgklier die overmatig veel talg produceert kan hierdoor verkleinde poriën hebben. Er kan dus minder talg weg, maar de aanmaak gaat gewoon door met dezelfde snelheid. De poriën raken verstopt en deze verstopping kan weer gaan ontsteken met puistjes als gevolg. Vooral bij pubers zorgen de hormonen voor een verhoogde productie van talg. De puistjes ontstaan bij acne meestal op gebieden waar de poriën dicht op elkaar zitten, zoals in het gezicht, de hals en op de borst. Hier zie je dan ook de acne het vaakst en duidelijkst.

Acne is een echte huidaandoening die je vaak niet eens kan voorkomen. Het overkomt je meer. Naast de lichamelijke ongemakken brengt het ook een hoop stress en sociale angst met zich mee. Het is dan ook raadzaam om acne snel te behandelen, om de schade zo veel mogelijk te beperken.

Er zijn verschillende manieren om acne te behandelen. Er zijn dan ook verschillende vormen van acne. Bij de lichte vorm gaan de puistjes vanzelf weer weg. Hier is het dan raadzaam om goede, verzorgende producten te gebruiken om je huid in een goede conditie te houden. De concentratie van deze producten zijn dermate laag om verdere irritaties te voorkomen. Deze middelen zijn vaak gewoon te koop bij een drogist.

Is de acne echter een stuk erger en gaan de puistjes niet vanzelf weer weg? Dan kun je ook middelen gebruiken tegen acne. Deze kun je soms alleen krijgen met een recept van de dokter. Die middelen zorgen ervoor dat de bacteriën die de ontstekingen veroorzaken worden tegengegaan. Je kunt de producten ook vaak vinden op www.acneshop.nl.

https://www.massagepraktijkdebron.nl/gezondheid/