Massage praktijk de bron
Image default
Gezondheid

Wat is het doel van fysiotherapie?

Kinesitherapie biedt tal van voordelen, zoals minder ongemak, een betere functie, een groter bewegingsbereik, een goede houding, enzovoort. Het hoofddoel van fysiotherapie is natuurlijk het herstel van de functie en het hervatten van de activiteiten, maar deze aspecten zijn ook een bijproduct van de bredere fase van herstel, waarin veel mensen een geheel nieuwe manier van bewegen aanleren.

Fysiotherapie is een opleiding

Wanneer ze met fysiotherapie beginnen, denken de meeste patiënten dat ze weten hoe ze op de juiste manier moeten bewegen. Fysiotherapeuten zijn gekwalificeerd om tekortkomingen in de biomechanica van het lichaam op te sporen. Fysiotherapeuten zijn ook in staat om bepaalde gebieden van zwakte of slechte uitlijning aan te pakken.

Veel patiënten beschouwen fysiotherapie als zeer academisch. Het is een kans om meer te leren over uw eigen lichaam en om bewegingspatronen te herkennen die verband houden met uw blessure. Goede voorbeelden hiervan zijn een knie fysio Amsterdam en een behandeling bij nekklachten.

Fysiotherapie is maatwerk

Fysiotherapeuten zijn deskundigen in de juiste herstelprocedures die bekwaam en opgeleid zijn. Om geïndividualiseerde hersteldiensten te kunnen aanbieden, zijn ze op de hoogte van operatietechnieken en behandelingsdoelstellingen en werken ze nauw samen met de verwijzende arts.

Fysiotherapeuten combineren hun kennis van medische procedures en herstel, en bieden de ultieme gepersonaliseerde behandeling, met wat zij over het lichaam weten. Zij kijken naar uw gedrag, gewoonten en bewegingsbeperkingen; bepalen uw hersteltempo; en ontwikkelen een programma om u te helpen weer in actie te komen.