Massage praktijk de bron
Image default
Gezondheid

Wat is microneedling?

Naarmate de tijd verstrijkt, neemt de elasticiteit van de huid af. De reden hiervoor is dat de collageenproductie van de huid en het elastine met naarmate je ouder wordt steeds meer afneemt. De huid wordt slapper en rimpelt en neemt af in volume. Om uw huid er jonger en frisser uit te laten zien U kunt denken aan microneedling. Wat weet jij over microneedling? Microneedling is een niet-invasieve procedure waarbij de huid op een gecontroleerde manier wordt behandeld met kleine naaldjes van chirurgisch staal. De procedure veroorzaakt een soort wondgenezingsreactie die de huid ertoe aanzet collageen en elastine aan te maken, wat het uiterlijk van de huid verbetert.

Microneedling maakt gebruik van uiterst kleine naaldjes. Het wordt meestal gedaan met apparaten die bekend staan ​​onder hun merknaam van de fabrikant “dermapen”. Dermapen is een apparaat waarbij de naalden fijn dicht bij elkaar zitten om ervoor te zorgen dat de pen met grote precisie kan worden gebruikt. De naalden trillen met een hoge snelheid in de huid waardoor het de huid weer na verloop van tijd strak maakt.

 

Wanneer is het resultaat zichtbaar?

Er is geen onmiddellijk effect na de microneedling-procedure. Dit komt door het feit dat de huid tot zes tot acht weken nodig heeft om collageen aan te maken. De productie van collageen is afhankelijk van de productie van het lichaam zelf, een proces dat bekend staat als het herstelvermogen.

De productie van elastine en collageen duurt maanden na de microneedling-procedure, waardoor uw huid er jonger uitziet en een meer uniforme teint krijgt.

 

Hoelang duurt het herstel?

De huid kan na de behandeling veranderen van een rood-roze tint. Ook bestaat de kans dat de huid gaat schilferen en korstjes krijgt, of licht opzwelt. De reactie duurt ongeveer maximaal twee dagen. Na ongeveer een week is je huid volledig afgekoeld.

 

https://www.dewoudfennen.nl/beauty-instituut/huidverbetering-anti-ageing/microneedling/