Massage praktijk de bron
Image default
Gezondheid

Wat is shiatsu massage?

Shiatsu massage is een Japanse vorm van lichaamswerk waarbij gebruik wordt gemaakt van druk- en vingertechnieken om het natuurlijke genezingsvermogen van het lichaam te stimuleren. Shiatsu massage wordt al meer dan 2000 jaar in Japan beoefend. Het woord shiatsu betekent “vingerdruk” en is afgeleid van de Chinese woorden “shi” (vinger) en “atsu” (druk). Gelukkig hoef je niet helemaal naar Azië toe om een shiatsu massage te kunnen ondergaan. Tegenwoordig kan je deze namelijk gewoon vinden in Nederland. Ideaal voor wanneer je lekker een keer wilt ontspannen.

 

De voordelen van shiatsu massage

De voordelen van shiatsu massage zijn: het vermindert stress, verbetert de bloedcirculatie, verbetert de spijsvertering en verlicht pijn. Shiatsu massage werkt meestal met compressie. Het doel is om het lichaam te ontspannen. Je doet dit door de spieren te beuken en spanning los te laten. De masseur gebruikt duimen, handpalmen, onderarmen, ellebogen en voeten om druk uit te oefenen op de verschillende spiergroepen van uw lichaam. Soms gaan ze herhaaldelijk over hetzelfde gebied om de druk te verhogen en de bloedsomloop te verbeteren.

 

Hotstone massage

Tegenwoordig zijn er veel verschillende vormen om iemand te masseren. Zo zijn er naast de shiatsu massage nog een tal van andere massages. Eéntje hiervan is de hotstone massage. Een hotstone-massage is een soort massagetherapie waarbij gebruik wordt gemaakt van gladde, verwarmde stenen om diepe spierontspanning en pijnverlichting te bieden. Dit is dus weer anders dan bij andere massages. Normaliter wordt er gebruik gemaakt van bepaalde drukpunten en worden deze met de handen gemasseerd. Het gebruiken van warme stenen heeft een aantal voordelen die voor elk mens goed zijn. De voordelen van een hotstone-massage zijn op de volgende manieren te zien:

  • Vermindert stress
  • Verbetert de bloedsomloop
  • Helpt bij chronische pijn
  • Verhoogt de flexibiliteit in spieren
  • Verbetert het bewegingsbereik in gewrichten
  • Bevordert een gezondere huid

 

https://www.dewoudfennen.nl/wellness/massages/shiatsu-massage/