Massage praktijk de bron
Image default
Gezondheid

Zo kies jij de tandarts in Breda die het beste bij je past

Op zoek naar een tandarts in de buurt van je woonplaats in Breda. hoe pak je dat aan? Allereerst moet je informeren of de praktijk die je op het oog heeft nog nieuwe patiënten aanneemt. Is dat het geval, maak dan zo snel mogelijk een eerste afspraak zodat je kunt ervaren of jij je hier op je gemak voelt en vertrouwen hebt in de tandarts of één van de andere specialisten die je gaat behandelen. Maar voordat het zover is wil je weten welke tandarts je gaat benaderen voor een eerste afspraak.

Kies je tandarts op basis van de mondzorg die je nodig hebt

een tandarts kies je op basis van hoeveel mondzorg je nodig hebt. Heb je regelmatig de diensten van een tandarts nodig? Kies dan voor een tandarts in Breda die dicht bij je in de buurt zit. Sommige tandartsen hebben zelfs meerdere locaties in de stad. Ga je ook vaak naar de mondhygiënist? Of wil je als volwassene een behandeling met de Invisalign beugel? Dan ga je op zoek naar een praktijk met verschillende disciplines.

Ga je alleen of met het hele gezin?

Een andere belangrijke overweging voor de keuze van een tandartspraktijk is of je alleen een tandarts voor jezelf zoekt of voor het hele gezin. Opgroeiende kinderen hebben vaak een beugel nodig en dan is het makkelijk wanneer de tandarts en de ortho in Breda bij dezelfde praktijk zijn aangesloten.

Kosten & vergoedingen

Naar de tandarts gaan brengt natuurlijk kosten met zich mee. Een deel van deze kosten kun je via de aanvullende tandartsverzekering vergoed krijgen. Hou er wel rekening mee dat je niet alle kosten volledig vergoed krijgt. Vaak worden alleen de controles en soms behandelingen bij de mondhygiënist in Breda volledig vergoed. Ook zit er een maximum aan de vergoeding. Deze is meestal voldoende wanneer je niet veel mondzorg nodig hebt maar bij ingrijpende behandelingen zoals een wortelkanaalbehandeling of een beugel, moet je rekening houden met hoge kosten die je zelf moet betalen.