Massage praktijk de bron
Image default
Gezondheid

Zo kom je voorgoed van oneffenheden af

We kennen het allemaal, we staan vroeg in de ochtend voor de spiegel met onze slaapkop, we doen onze ogen open en plots zit daar die ene vervelende oneffenheid. Een pigmentvlek, een puist of iets anders, het maakt niet uit, maar het moet in elk geval weg! Koortsachtig beginnen we te zoeken naar allerlei middeltjes om van deze frustratie vanaf te geraken. Soms werken deze middeltjes maar soms kan het zijn dat je last blijft hebben van bijvoorbeeld pigmentvlekken. Dus daarom zijn hier onze tips op jouw vraag: een pigmentvlek verwijderen, hoe pak je dat aan?

 

Citroen is de oplossing

Een pigmentvlek verwijderen kan je doen door te beginnen met een huishoud middeltje. Neem simpelweg een citroen en dit kan de oplossing zijn voor je frustratie. Citroen is heel zuur en als je hiermee over je huid wrijft dan zal het zuur tot diep in je huid doordringen. De bovenste huidlaag zal hierdoor langzaamaan gaan verdwijnen waardoor dus ook je pigmentvlekken zullen verwijderd worden. Als je je huid een acht tal weken inwrijft met citroen en dit twee keer per dag doet dan zal je zien dat afkomen van pigmentvlekken dus helemaal niet zo moeilijk was.

 

Camouflage

Wil je geen drastische beslissingen nemen en hebben andere huishoudelijke middeltjes geen effect? Dan kan je ook proberen om je pigmentvlekken te camoufleren in plaats van ze te verwijderen. Er bestaan camouflagestiften die er speciaal voor dienen om oneffenheden zoals pigmentvlekken of puistjes te camoufleren. Het is wel belangrijk om een stift te kiezen die geschikt is voor jouw huid en die de juiste kleur heeft. Let er dus op dat je geen te donkere camouflage stift neemt anders zal dit ook weer gaan opvallen. Neem ook geen te lichte camouflage stift wanneer je een iets donkerdere getinte huid hebt.

 

Gebruik een pigmentvlekkencrème

Een pigmentvlek verwijderen? Dan is de ideale oplossing voor jou misschien wel een pigmentvlekkencrème. Probeer daarom eens Skinlight. Skinlight is een crème die voor verschillende doeleinden gebruikt wordt, waaronder dus ook voor pigmentvlekken. Wanneer je Skinlight aanbrengt, dit doe je best twee maal per dag, dan zal deze crème tot diep in de huid van de hoornlaag dringen. Zo wordt de aanmaak van melanine geremd en zullen er dus geen pigmentvlekken ontstaan. De pigmentvlekken die je al wel hebt, zullen verbleken als je deze crème een paar weken gebruikt. Het kan zijn dat de pigmentvlekken terugkomen en je daarom Skinlight zal moeten blijven gebruiken als onderhoud.

 

Pigmentvlekken voorkomen

Heb je geen zin in al dit gedoe dan is er nog een tip om te vermijden dat je pigmentvlekken krijgt. Deze vlekken ontstaan voornamelijk door onbeschermd in de zon te gaan zitten. Smeer daarom zeker voldoende zonnecrème met een goede beschermingsfactor wanneer je buiten gaat en je zal zien dat je veel minder last zal hebben van deze vervelende vlekjes!