Massage praktijk de bron
Image default
Bedrijven

Zo maak je zelf een bouwtekening

Wanneer je zelf aan de slag wil gaan met het bouwen van meubels, bijvoorbeeld met steigerhout, dan is het verstandig om een bouwtekening te gebruiken. Dit zorgt ervoor dat je alles op een rijtje hebt, voordat je aan de slag gaat met timmeren en boren. Wil je zelf houten tuinmeubelen maken dan zorgt een bouwtekening dat jouw wensen visueel worden gemaakt. Zo weet iedereen wat opgeleverd moet worden, wat ook nog eens onenigheden voorkomt. Maar waar begin je, want hoe maak je een bouwtekening en is het wel verstandig als je deze zelf maakt? In dit artikel leggen we in een door middel van een aantal stappen uit hoe je een bouwtekening maakt.

Maak een wensenlijst en een eerste schets

Ga niet meteen materialen inkopen voor de meubels die je wil maken, maar zet allereerst op papier waarom je dit meubelstuk wil maken en aan welke eisen dit moet voldoen. Wil je houten tuinmeubelen de voorzien zijn van een gat waarin je een glas kan zetten? Zet het allemaal op papier, want hierdoor ga je gerichter te werk en ben je ervan verzekerd dat jij gaat werken aan deze wensen. Aan de hand van de wensen kun je aan de slag gaan met een eerste schets. Dit hoeft nog niet heel precies te zijn qua afmetingen, maar het geeft je een beeld van het ontwerp dat je wenst. Het geeft bijvoorbeeld een impressie aan je gezin, die een oordeel kunnen geven over het ontwerp.

Bespreek je schets

De volgende stap is daarom ook het bespreken van het ontwerp dat je hebt gemaakt voor de houten tuinmeubelen. Dit is een losse en belangrijke stap, omdat je op basis hiervan nieuwe inzichten krijgt. Het meubelstuk zal je naar waarschijnlijkheid niet alleen voor jezelf maken, dus zijn de gedachten van belanghebbenden zeker van groot belang. Op basis van de input kun je weer stappen zetten in je ontwerp.

Uitwerken definitieve bouwtekening

Nu iedereen op de hoogte is van het ontwerp en ieder zijn oordeel hierover heeft geveld, kun je echt aan de slag. Je kan de feedback gaan verwerken in de definitieve bouwtekening. Op dit moment ga je ook de details van de houten tuinmeubelen uitwerken, met daarbij ook de afmetingen. Wil je liever digitaal aan de slag, dan kun je websites gebruiken zoals draw.io, waarop je makkelijk zelf een bouwtekening kan maken.

https://www.outsidemeubelen.nl/