Massage praktijk de bron
Image default
Mode en Kleding

Aandachtspunten bij het kopen van regenkleding

Aandachtspunten bij het kopen van regenkleding

De kans groot dat je regelmatig door de regen moet. Regenachtige dagen kunnen lastig en onaangenaam zijn. Het is echter niet nodig om het je in de weg te laten staan ​​of je humeur te verpesten. Met wat zorgvuldige planning, kun je de juiste regenkleding vinden. Je kunt bijvoorbeeld een rains regenjas kopen die je het hele jaar door droog, comfortabel en stijlvol houdt.

Houd rekening met je verwachtingen

Voordat je gaat shoppen voor regenkleding zoals een regenjas dames, is het belangrijk om te bedenken wat voor regenkleding je wilt. Wil je een regenjas of een regenmantel? Ben je op zoek naar iets dat voornamelijk is bedoeld voor wandelen en andere buitenactiviteiten, of heb je andere behoeftes? Hoeveel ben je bereid te besteden? Dit zijn de vragen die je jezelf moet stellen om de juiste regenkleding voor jou te vinden.

Bepaal of je een regenjas of regenmantel nodig hebt

Voordat je een aankoop doet, is het belangrijk om het verschil tussen een regenjas en regenmantels te begrijpen. Regenjassen zijn veelzijdiger en lichter, opvouwbaar en ademend. Een regenmantel houdt je overdag droog. Het kan je ook ’s nachts warm genoeg houden als je het onder je shell draagt ​​voor extra bescherming tegen wind of kou. De ademende stof laat overtollig vocht ontsnappen door de poriën in het oppervlak terwijl het verdampt in de lucht om ons heen. Deze functie is niet alleen lichtgewicht, maar betekent ook minder zweet ophoping binnenin.

Kies de juiste stof

Als je op zoek bent naar regenkleding, overweeg dan of je een ademende stof wilt of juist meer waterafstotend. Ademende stoffen zijn meestal lichter en gemakkelijker om in te bewegen, terwijl niet-ademende stoffen meestal dikker en duurzamer zijn. Als je belangrijkste zorg is om droog te blijven, kies dan een waterdicht materiaal dat de regen uit je jas of broek houdt. Hoewel er tegenwoordig veel verschillende soorten waterdichte stoffen op de markt verkrijgbaar zijn, heeft elk type zijn eigen voor- en nadelen.

Kies de juiste waterdichting

Waterbestendigheid is een kwaliteit die vaak wordt geassocieerd met waterdicht maken, maar het is niet hetzelfde. De twee termen worden vaak door elkaar gebruikt, maar ze zijn eigenlijk anders. Waterdichtheid is een overkoepelende term voor alle methoden die worden gebruikt om water uit je jas of jas te houden terwijl je in de weer bent. Als we het hebben over waterdichtheid, bedoelen we dat hoeveel regen er ook op je kleding valt, er geen regen in je kleding zal zijn. Dat betekent natuurlijk niet dat je nooit nat zult worden. Er zijn hier nog andere factoren zoals wind en vochtigheid in het spel.

Kies de regenkleding die bij je activiteiten en behoeften past

Bij het kiezen van de juiste regenkleding draait alles om het begrijpen van je behoeften en het kiezen van een regenjas of -jas die daarbij past. Als je van plan bent om bergen te beklimmen of paden te bewandelen, wil je waarschijnlijk een jas met pit ritsen en een verstelbare capuchon. Maar als je op regenachtige dagen gewoon iets nodig hebt om door de stad te wandelen, dan is een eenvoudige regenjas met vaste capuchon ook prima.

Draag passende regenkleding

Wanneer je regenkleding koopt, is het belangrijk dat de deze goed aansluit en niet knelt. Daarnaast moet het comfortabel zijn om te dragen. Controleer de maattabel voordat je iets koopt.