Massage praktijk de bron
Image default
Mode en Kleding

Zo kun jij je cupmaat berekenen

Zo kun jij je cupmaat berekenen

Het dragen van een goede maat bh is belangrijk voor zowel een comfortabel gevoel als de juiste ondersteuning. Vooral wanneer je wat strakkere shirtjes draagt, zal je merken dat wanneer je een te groot of te kleine bh draagt dit een negatieve weerslag heeft op de uiteindelijke uitstraling van je kledingkeuze. Door te kiezen voor een goede pasvorm in combinatie met de juiste maat, zal je merken dat een bh die goed aansluit en dus fijn zit zorgt voor een veel mooier geheel, dan wanneer dit niet het geval is. Vind jij het lastig welke cupmaat je nodig hebt, dan kun je deze eenvoudig zelf opmeten.

Omvang

De eerste stap voor het bepalen van je cupmaat is door de omtrek vlak onder je borsten op te meten. Dit kun je doen door een meetlint niet te strak om je middel te doen en het aantal centimeter af te lezen en vervolgens de noteren of te onthouden uiteraard. Dit getal hebben we later nodig om te bepalen voor welke uiteindelijk cupmaat jij het beste kunt gaan. Toch zegt de omvang nog niet direct alles, aangezien er allerlei verschillende soorten bh zijn, waardoor ook de pasvorm een belangrijke rol speelt in de uiteindelijke keuze. Wanneer je zwanger bent, is de kans namelijk aanwezig dat de omtrek onder je borstel gelijk is aan de omtrek wanneer je niet zwanger bent. Mede hierdoor is een zwangerschaps bh ontwikkeld zodat deze wat extra mee kan rekken wanneer je borsten gedurende deze periode groeien.

Cupmaat

Wanneer je de omvang hebt bepaald, is het tijd de cupmaat te bepalen. Dit doe je in principe op exact dezelfde manier als dat je de omtrek van je taille hebt opgemeten alleen dan houd je het meetlint te hoogte van je tepels. Zo heb je een duidelijk beeld van de afmeting van zowel je cupmaat als de omtrek van je taille. Door deze twee getallen goed in jezelf op te nemen, kun je in een lingeriezaak exact zien welke cupmaat hierbij hoort. Houd er wel rekening mee, dat niet iedere lingeriezaak beschikt over grote maten bh’s. Zo zal je voor bijvoorbeeld cupmaat f doorgaans naar een speciale lingeriezaak moeten of online je zoektocht vervolgen. Vooral bij grote cupmaten is de juiste ondersteuning essentieel. Doordat je rug een flink gewicht moet compenseren, is het belangrijk te kiezen voor een stevige bh met juiste pasvorm. Je zult namelijk merken, dat dit een wezenlijk verschil is ten opzichte van een bh zonder juiste ondersteuning.