Massage praktijk de bron
Image default
Huishoudelijk

De complete gids voor luffa's en hoe ze je huid gezond kunnen houden

Loofahs zijn natuurlijk, milieuvriendelijk en zorgen voor een luxe badervaring. Ze worden gebruikt als badspons, douchespons en als schoonheidsspons.

Een luffa wordt gemaakt van het gedroogde fruit van de Luffa cylindrica plant. Het gedroogde fruit wordt geschild en vervolgens 48 uur in water geweekt om het zacht te maken voordat het in plakjes of cirkels wordt gesneden om als bad- of douchespons te worden gebruikt.

De luffa bestaat al eeuwen – het werd voor het eerst genoemd in oude Egyptische teksten die dateren uit 1500 voor Christus. Men geloofde dat luffa’s konden worden gebruikt om huidaandoeningen te genezen vanwege hun exfoliërende eigenschappen.

In feite komt het woord “loofah” van de Arabische term voor “spons”, wat “reinigen” of “schrobben” betekent, wat logisch is als je bedenkt hoeveel vuil en bacteriën in die vezels kunnen vast komen te zitten wanneer

 

Wat is een Loofah-spons?

De luffa is een soort spons die in veel badkamers voorkomt. Het wordt gebruikt om de huid te reinigen en dode cellen te verwijderen. De luffaspons werd in de jaren 1920 uitgevonden door een man genaamd Joseph Gayetty.

De loofah spons kan gebruikt worden om de huid te exfoliëren, dit kan helpen bij acne en andere huidproblemen. Het kan ook worden gebruikt om dode cellen van de voeten of het lichaam weg te schrobben na een douche of bad. De luffaspons is vaak gemaakt van natuurlijke materialen zoals katoen, hennep, bamboe of zeesponzen.

 

Hoe gebruik je een Loofah voor optimale resultaten?

Een luffa is een natuurlijke spons die de huid exfolieert en dode huidcellen en vuil verwijdert. Het is een geweldige manier om ongewenste ophoping op het huidoppervlak te verwijderen. Hier zijn enkele tips voor het gebruik van een luffa voor optimale resultaten:

1) Maak je luffa voor gebruik nat met warm water. Dit maakt het zachter en buigzamer voor een betere exfoliatie.

2) Breng je favoriete body wash of zeep aan op de luffa en schuim het over je hele lichaam in cirkelvormige bewegingen, waarbij je je concentreert op gebieden met droge plekken of andere tekenen van opbouw

3) Spoel het schuim van je lichaam en hang je luffa op om te drogen

https://loofys.nl/loofah-spons/