Massage praktijk de bron
Image default
Huishoudelijk

Wat is een Loofah en waarom is het nuttig?

Loofahs worden vaak gebruikt om de huid te reinigen, maar ze hebben ook veel andere voordelen. Ze kunnen worden gebruikt voor droog borstelen, helpen dode huidcellen te exfoliëren en gifstoffen uit het lichaam te verwijderen. Een loofah is een natuurlijke spons gemaakt van de vrucht van een kalebasplant. Het wordt meestal aan een touwtje gehangen en gebruikt om de huid te schrobben en te reinigen.

 

Wat zijn de verschillende soorten loofahs en hun eigenschappen?

Loofahs zijn gemaakt van een natuurlijk materiaal dat de luffaplant wordt genoemd, ook wel de plantaardige spons genoemd. De luffaplant wordt gekweekt in Egypte en andere delen van Afrika.

Er zijn 3 hoofdtypen luffa’s: natuurlijk, synthetisch en door de mens gemaakt. Natuurlijke luffa’s worden gemaakt van de uitgedroogde stengel van een luffaplant die in reepjes is gesneden. Synthetische luffa’s zijn gemaakt van plastic, nylon of andere materialen die op natuurlijke materialen lijken, maar duurzamer zijn dan natuurlijke. Door de mens gemaakte luffa’s zijn meestal gemaakt van materialen zoals katoen of polyester om de textuur en het gevoel van een natuurlijke na te bootsen, maar ze hebben geen schrobkracht omdat ze geen vezels bevatten.

 

Loofah onderhoudstips en -trucs om het meeste uit uw aankoop te halen

Een loofah is een geweldig hulpmiddel om je huid te exfoliëren en te reinigen. Maar het kan moeilijk zijn om te weten hoe je het op de juiste manier moet gebruiken, of wanneer je je loofah moet vervangen. Hier zijn enkele tips en trucs om u te helpen het meeste uit uw aankoop te halen.

–          Gebruik je luffa op een vochtige huid voor het beste resultaat – hierdoor zal de zeep of het reinigingsmiddel beter werken.

–          U moet uw luffa elke 2-4 weken vervangen als u hem dagelijks gebruikt, of elke 4-6 maanden als u hem slechts eenmaal per week gebruikt.

–          Als je een gevoelige huid hebt, kies dan een luffa met zachtere haren, zoals een gemaakt van bamboe of zeegras in plaats van plastic nylon.

Met al deze tips is jouw huid zomerklaar!

 

https://loofys.nl/loofah-spons/