Massage praktijk de bron
Image default
Huishoudelijk

De loofah spons en haar voordelen voor jouw huid

Een loofah spons is een soort natuurlijke ex foliërende spons. Het is gemaakt van de gedroogde, geraspte bast van een luffaplant. Het wordt gebruikt om de huid te scrubben en te reinigen en is vooral goed in het verwijderen van dode huidcellen van droge of ruwe gebieden. Het woord ‘loofah’ komt van het Arabische woord ‘lawqâ’ wat ‘reinigen’ betekent. De luffaplant wordt al eeuwenlang gekweekt in India, Sri Lanka en andere delen van Azië.

Wat zijn de verschillende soorten Loofah-sponzen die op de markt verkrijgbaar zijn?

Loofah-sponzen zijn natuurlijk, biologisch en rauw. Ze zijn ook een geweldig alternatief voor op chemicaliën gebaseerde producten. Loofah-sponzen worden al jaren gebruikt als een natuurlijke manier om de huid te reinigen. Ze zijn te vinden in veel verschillende soorten en maten, maar alle luffa’s zijn gemaakt van hetzelfde materiaal – gedroogde en versnipperde plantenvezels (meestal van de Luffa-plant).

Verschillende soorten luffa’s:

  • Loofah-sponzen zijn er in verschillende soorten en maten omdat ze in verschillende vormen op wijnstokken groeien.
  • Loofah-sponzen kunnen ook worden gemaakt van synthetische materialen zoals nylon of polyester. Deze synthetische variëteiten zijn meestal duurzamer dan hun natuurlijke tegenhangers en zijn bestand tegen zwaardere omstandigheden, zoals langdurige blootstelling aan

Loofahs en hun geweldige voordelen voor huidverzorging

Er zijn veel manieren om deze spons te gebruiken, maar de meest gebruikelijke methoden zijn om je lichaam te scrubben onder de douche of in bad. Je kunt het ook op een droge huid gebruiken als scrubmiddel. Een loofah spons heeft verschillende voordelen voor de verzorging van de huid. Zo helpt de spons onder andere bij het verminderen van cellulitis. Daarnaast reinigt het de huid goed en verwijdert het dode huidcellen. De Loofah spons helpt je vaker te ex foliëren dan je zou doen met alleen water en zeep, wat kan helpen de textuur van je huid te verbeteren. De loofah spons heeft dus verschillende voordelen ten opzichte van je huidverzorging.

https://loofys.nl/loofah-spons/