Massage praktijk de bron
Image default
Huishoudelijk

Desinfectiemiddel in ogen: wat doen?

Om de een of andere reden heb jij desinfectiemiddel in je oog gekregen of ken jij iemand die desinfectiemiddel in zijn ook heeft gekregen. Dat is ff niet leuk zeg. Kan zelfs behoorlijk pijn doen. Desinfectiemiddel hoort helemaal niet in je oog. Heb je toch desinfectiemiddel in je oog? Dan is dit wat jij moet doen!

 

Dit is wat je moet doen als je desinfectiemiddel in je oog hebt gekregen

Wanneer de alcohol in ontsmettingsmiddelen in contact komt met de ogen van u of uw kind, kan dit onaangename symptomen veroorzaken zoals scherpe pijn, roodheid en zwelling.

Sinds het begin van de COVID-19 pandemie gebruiken velen van ons veel meer handdesinfectans. Helaas betekent dat ook dat meer mensen klodders ervan in hun ogen hebben gekregen. Dit is wat u kunt doen als u desinfecterend middel in uw ogen krijgt om het risico op complicaties zo klein mogelijk te maken.

 

Het goede nieuws is dat als u uw oog onmiddellijk spoelt, handontsmettingsmiddel waarschijnlijk geen schade op lange termijn veroorzaakt. Het is echter nog steeds een goed idee om medische hulp in te schakelen als de pijn niet binnen een paar uur wegtrekt, om littekenvorming te voorkomen die uw zicht blijvend kan belemmeren.

 

Symptomen waar je last van kunt blijven hebben

Als je handdesinfectans in je oog krijgt, kun je symptomen ervaren zoals:

–          Roodheid

–          stekende of brandende pijnen

–          moeite om uw oog open te houden

–          zwelling

–          wazig zicht

–          tranen

–          moeite om uw oog open te houden

–          zwelling

Alcohol kan de buitenkant van uw oog beschadigen, maar het is onwaarschijnlijk dat het schade toebrengt aan de diepere structuren.

 

Wanneer moet je een dokter bellen?

In veel gevallen verdwijnt de pijn en irritatie binnen een paar uur na het spoelen van uw oog met water. Als je echter een aanhoudende scherpe pijn hebt, een grote hoeveelheid desinfecterend middel in je oog hebt gekregen, of als je symptomen niet binnen een paar uur beter worden, is het een goed idee om een arts te raadplegen of spoedeisende medische hulp in te schakelen.

https://omnimar.nl/45-desinfectiemiddel