Massage praktijk de bron
Image default
Mode en Kleding

Dit zijn essentiële oliën voor massages!

Dit zijn essentiële oliën voor massages!

Verhoog je volgende massage-ervaring door essentiële oliën mee te nemen in je Eastpak rugzak en te gaan gebruiken. Deze oliën bieden aromatherapie, zodat je gunstige veranderingen in je lichaam en geest ervaart terwijl je de geur inademt. Het is bewezen dat massages die etherische oliën gebruiken, gemengd met massageoliën of in een diffuser, effectiever zijn dan massages zonder aromatherapie. Sommige specifieke onderzoeken hebben aangetoond dat essentiële oliën de symptomen van de menopauze kunnen verlichten, evenals de pijn van menstruatiekrampen en andere aandoeningen. Hier zijn vijf veelvoorkomende essentiële oliën die je zeker moet gebruiken bij een massage!

 

Geranium

Geranium, afkomstig van de bloem, staat bekend om zijn ontspannende en verjongende effecten op het lichaam. De heerlijke bloemige geur draagt ​​bij aan het ontspannende effect en voert je tijdens je massage naar een frisse tuin. In de traditionele geneeskunde wordt geranium gebruikt om de bloedsomloop te verbeteren, de functies van het zenuwstelsel te kalmeren en te stimuleren, en het lichaamsweefsel samen te trekken, wat als een samentrekkend middel werkt om u een beter, strakker uiterlijk te geven. Het is dus duidelijk een goede match voor een massage. Voor vrouwelijke patiënten kan deze essentiële olie bijzonder nuttig zijn bij menstruatie- en menopauzeklachten.

 

Bergamot

Bergamot wordt al honderden jaren in Italië gebruikt om stressgevoelens te verminderen en de huid te kalmeren, wat je zult merken als je met de werktas heren in je hand door een Italiaanse stad loopt. Het heeft een aangenaam, kruidig ​​citrusaroma, vergelijkbaar met Earl Grey-thee, omdat deze bloem de smaak van die thee geeft. Het is een veelzijdige essentiële olie die kan worden gebruikt om depressieve gevoelens te verlichten, de stemming te verbeteren en te helpen bij angstige en verdrietige gevoelens. Het is uniek vanwege het vermogen om zowel opbeurend als kalmerend te zijn, zodat je je verjongd en verfrist voelt na een aromatherapiesessie.

 

Wierook

Deze kostbare olie is al sinds de oudheid gewild en wordt vaak gebruikt voor aarding en ontspanning. Deze olie mengt goed met lavendel of het complexe aroma kan op zichzelf worden genoten. Als je je niet lekker voelt, kan het de ademhaling verdiepen, hoesten kalmeren en heeft het zelfs ontstekingsremmende en antidepressieve eigenschappen. Als je stress en angst wilt verlichten en tegelijkertijd je immuunsysteem wilt versterken, vraag dan om wierook bij je volgende massage. Eventueel kun je het ook zelf meenemen in je luiertas zodat je het altijd bij de hand hebt.

 

Lavendel

Lavendel is een van de meest populaire essentiële oliën die er zijn, vanwege het frisse en zoete aroma dat een rustgevende sfeer bevordert. Het is een van de meest veelzijdige oliën en is een adaptogene of balancerende olie, wat betekent dat het doet wat het lichaam nodig heeft. Het helpt je lichaam zich aan te passen aan stress, en daarom wordt het vaak gebruikt in kuuroorden in Nederland. Lavendel is ook effectief voor pijnverlichting, bevordert de slaap en stimuleert het uithoudingsvermogen en het energieniveau. Het ruikt bovendien heerlijk, een parfum die ruikt naar lavendel is dan ook zeker een aanrader, net als een massageolie met deze geur.