Massage praktijk de bron
Image default
Mode en Kleding

Zorg voor veiligheid in huis, draag antislip sokken

Zorg voor veiligheid in huis, draag antislip sokken!

Dagelijks gebeuren er ongelukken in huis waarbij mensen uitglijden over een gladde vloer of traptrede. Soms kom je er vanaf met slechts een blauwe plek, maar soms kan het ook (veel) vervelender aflopen. Er zijn manieren om dit te voorkomen. Uiteraard moet je altijd voorzichtig zijn. Maak geen gekke bewegingen en ren niet door het huis heen. Ook op de trap moet je je vasthouden aan de leuning en goed kijken waar je loopt. Voorkom dat je uit balans raakt.

Er zijn nog meer tips die je kunt opvolgen om voor je eigen veiligheid te zorgen. Draag in huis antislip sokken. Dit zijn sokken met antislip nopjes aan de onderzijde die zorgen voor grip op een gladde vloer. Zowel in je woonkamer als op de trap of ergens anders in huis, antislip sokken zijn altijd fijn. Wellicht heb je wel eens gemerkt dat je met ‘gewone’ sokken op een gladde laminaat vloer nog al snel uit kunt glijden. Sokken zijn natuurlijk wel fijn aan je voeten in huis. Het zorgt voor warmte en een fijn comfort. Kies voor antislip sokken, zodat je van beide voordelen kunt profiteren.

Antislip sokken zijn verkrijgbaar voor jong en oud. Jonge kindjes die beginnen met lopen hebben soms moeite met evenwicht houden. Ook voor de allerkleinste voetmaatjes zijn er sokken met antislip zool verkrijgbaar. Zo heeft je kindje meer grip op de vloer voor het zetten van zijn of haar eerste stapjes. Antislip sokken worden ook veel gebruikt voor de juist wat oudere generatie. Bejaarde mensen hebben bijvoorbeeld ook vaak een grotere kans op uitglijden omdat ze geen goede balans meer kunnen houden. Nu is het voornamelijk onder de douche een probleem, met shampoos en andere zeepjes kan het in combinatie met water een gladde boel worden. Het dragen van antislip sokken onder de douche is niet handig. Er zijn wel speciale antislip zwemsokken die eventueel onder de douche gedragen kunnen worden voor extra grip. Je kunt er echter ook voor kiezen om een antislip douchemat in de douche te leggen om uitglijden onder de douche te voorkomen. Voor in de andere ruimtes in huis zijn de ‘gewone’ antislip huissokken erg fijn en veilig. Ook bij traplopen zijn de gripsokken fijn om te dragen.