Massage praktijk de bron
Image default
Internet

Draag je een trouwring links of rechts?

Gefeliciteerd! Je gaat trouwen! Naast een hoop liefde is deze bijzondere gebeurtenis ook omgeven met een heleboel etiquettes. Dat begint al bij het vragen van de hand en het op de knieën gaan bij het aanzoek. En iedereen kent natuurijk de uitspraak: Something old, something new, something borrowed, something blue. Na het volgen van al deze gebruiken, is het tijd voor de allerbelangrijkste vraag. Aan welke hand moet je trouwring eigenlijk? Daar gaan we het in dit artikel over hebben. Lees snel verder!

 

Dus aan welke hand?

Let op spoiler alert! Of het nu gaat om een trouwring voor heren of een trouwring voor vrouwen, aan welk hand je de trouwring doet, maakt eigenlijk niet uit. Zo opgelost. Afhankelijk van je geloof, afkomst of andere tradities is er dus niet per se een juiste hand. En om een klein geheimpje te verklappen, je houdt nog steeds net zo veel van elkaar. Het gaat om de symboliek die de trouwring an sich uitstraalt, de trouwring aan welke hand dan ook is veel belangrijker dan of je hem nu links of rechts draagt.

 

Niet alleen de vrouw

Het gaat rondom de verloving en het trouwen vaak over de sieraden van de vrouw. En terecht, want de bruid is vaak toch iets meer het middelpunt, dan de bruidegom. Maar de trouwring voor heren is natuurlijk net zo belangrijk. Sterker nog, ook mannen stellen extra sieraden op prijs. Wat dacht je van gouden kettingen voor heren bijvoorbeeld?

Zorg goed voor je sieraden

Als je besluit tot het aanschaffen van gouden kettingen voor heren, besef dan ook dat je regelmatig het goud moet schoonmaken. Goud schoonmaken kan al heel simpel met een groen sopje en een tandenborstel. Als je dat regelmatig doet blijft het goud net zo lang mooi als je nieuwe huwelijk duurt. En dat is natuurlijk voor de eeuwigheid!

https://123sieraad.nl