Massage praktijk de bron
Image default
Internet

Wat is LED verlichting en wat kan je ermee

LED staat voor ‘light emitting diode’. Het is een kleine, elektronische component dat licht uitstraalt. Ze werden hoofdzakelijk als indicatorlampje gebruikt en voor de signaaloverdracht naar een foto-elektrische sensor. Inmiddels kan de LED een feller licht uitstralen. Ook de stralingshoek is vergroot, zodat de LED-lamp er ook als een ouderwetse gloeilamp uit kan zien. Je kon ze al vinden in afstandsbedieningen. Ook vonden ze hun intrede in strips voor verlichting en beeldschermen.

 

Duurzaamheid en verbruik LED vs gloeilamp

 

Vergelijk de duurzaamheid en het verbruik van LED vs gloeilamp en eerstgenoemde is de grote winnaar. Daarom worden ze op steeds grotere schaal toegepast, zoals voor voertuigverlichting, verkeerslichten en zaklampen. LEDs worden samengevoegd in een lamp om de lichtcapaciteit te vergroten. Bovendien, als dan een LED uitvalt, heeft dat maar een gering effect. Door intensiever gebruik zijn de kosten van LED-verlichting behoorlijk gezakt. Omdat we steeds energiebewuster worden en we groene energie belangrijk vinden, zien we LEDs ook steeds meer naast of in plaats van de spaarlamp verschijnen. Betreffende de vraag wat is LED verlichting willen het hier nu bij laten en ons richten op de huiselijke toepassingen.

 

LED-verlichting in huis

 

We zien het huiselijk gebruik van LED-verlichting toenemen. Een LED kan heel gemakkelijk met een batterijtje worden gevoed. Als we dan een herlaadbare batterij gebruiken, dan breiden de mogelijkheden zich behoorlijk uit. In al de toepassingen waar je licht nodig hebt, maar de 220 volt niet beschikbaar is en ook geen voordelen zou bieden, is LED-verlichting een sterke kandidaat. Denk bijvoorbeeld aan tuinspots LED, waarbij de batterij met zonlicht wordt opgeladen. Andere voorbeelden van buitengebruik zijn wand- en voetlampen. Ook bij aanwezigheid van 220 volt kan het gebruik van LED-verlichting aantrekkelijk zijn. Ze zijn tegenwoordig ook dimbaar. Behalve dat LED-lampen nu heel goed als hoofdverlichting kunnen dienen, hebben ze tal van toepassingen als sfeerverlichting. Je kunt LED-verlichting heel gemakkelijk combineren met een bewegingssensor. Dat zou je met een lamp voor in de hal kunnen doen. Tal van mogelijkheden dus.

https://alleslicht.nl