Massage praktijk de bron
Image default
Internet

Schimmel in de badkamer: handige tips om de zwarte plekjes te voorkomen!

De badkamer is een vochtige ruimte waarin er makkelijk schimmels kunnen ontstaan. Schimmel in de badkamer kan je op twee manieren voorkomen, namelijk door voldoende ventilatie en een goede hygiëne. Maar waar moet je nu juist op letten?

Voldoende ventilatie

Een badkamer moet steeds goed verlucht worden. Schimmel in de badkamer ontstaat immers door waterdamp die niet voldoende afgevoerd wordt. Om de damp snel uit de badkamer te krijgen, kan je gebruik maken van natuurlijk of mechanische ventilatie. De ruimte kan op een natuurlijke wijze verlucht worden door een ventilatierooster in het raam te plaatsen of door het raam even open te laten staan na het douchen. Is dit niet mogelijk, dan kan je een badkamerventilator installeren. De ventilator is een efficiënte manier om de badkamer snel te drogen en zo het ontstaan van schimmels te vermijden.

Goede hygiëne

Verder is een goede hygiëne uitermate belangrijk om schimmels te voorkomen. Je badkamer moet regelmatig schoongemaakt worden, waarbij de douchegoot en het bijbehorende rooster zeker niet vergeten mogen worden. De afvoer kan immers blokkeren door overtollige zeepresten of haren. Een haarfilter in de douchegoot plaatsen is trouwens een heel handige oplossing. Het schoonmaken zal daardoor heel wat vlotter verlopen. Een schone afvoer zal het water steeds snel afvoeren, waardoor schimmels geen kans krijgen.

Inloopdouche

Tegenwoordig kiezen veel mensen voor een inloopdouche. Bij een inloopdouche moet er wel extra aandacht aan de ventilatie en de hygiëne besteed worden. Zorg ten eerste voor een inloopdouche met afmetingen die de hele badkamervloer tegen wegspattend water beschermen. Om overstromingen te voorkomen, moet de afvoer ook genoeg water aankunnen. Tenslotte is het aan te raden een mechanische ventilator in de badkamer te plaatsen. De hele badkamer kan immers vochtig worden, waardoor er makkelijk schimmels kunnen ontstaan.

Om schimmels te voorkomen, moet je dus goed letten op de ventilatie en de hygiëne. Vergeet bij het schoonmaken ook zeker de accessoires niet, zoals het doucherek of zeepbakjes. Elk accessoire dat nat wordt, is immers een potentiële bron van schimmel. Beter voorkomen dan genezen, toch?

https://sanikoning.nl