Massage praktijk de bron
Image default
Internet

Wat is een badlift nu precies?

Voor mensen die wat minder mobiel zijn, zoals ouderen of mensen met een fysieke beperking, kan een bad nemen gevaarlijk zijn. Het is te zeggen, in en uit bad gaan draagt een groot risico met zich mee. Het kan zijn dat je bij het betreden van het bad een lelijke val maakt. Gelukkig zijn hier heel wat hulpmiddeltjes voor zoals een badlift, maar wat is een badlift?

 

Wat is de basis voor meer comfort?

Enerzijds kan een stang aan de muur steun bieden. Zo kunnen deze personen zich op zijn minst al vasthouden. Ook badzitjes, of badplanken kunnen hulp bieden voor tijdens het wassen. Op badplanken kan je je boekje laten rusten of een heerlijk glaasje. Badzitjes kunnen dan weer nuttig zijn om niet onderuit te schuiven. Maar misschien is een badlift wel handiger…

 

De badliften

Wat is een badlift dan eigenlijk? Nee, badliften zijn niet steeds een elektrisch toestel om je in bad te hijsen. Er bestaan ook gemakkelijke opblaasbare exemplaren. Een opblaasbare badlift is eigenlijk niets meer dan een luchtkussen. Dit antislip kussen wordt in bad gelegd en drijft gelijk met de hoogte van de badrand, dit zorgt ervoor dat het instappen een stuk makkelijker gaat! Wanneer je erop plaatsneemt, zoals je op een stoel zou doen, kan je rustig de lucht uit het kussen laten vliegen. Zo zal het kussen zachtjes het water in zakken. Eens je klaar bent in bad, kan je eenvoudig het kussen weer opblazen, dit gaat geleidelijk aan, waardoor je weer omhoogkomt.

 

Om van een badlift te genieten, is het niet noodzakelijk om je hele badkamer te verbouwen. Je kan ook gebruikmaken van de opblaasbare badliften! Deze is eenvoudig in gebruik en vaak ook goedkoper dan elektrische varianten.

https://123zorghulp.nl