Massage praktijk de bron
Image default
Internet

Pannen voor inductie en oven

Op de vraag welke pannen voor inductie, of masterchef koekenpannen wat zijn en welke braadpannen, is antwoord te geven. Vroeger waren de eisen voor pannen minder. Het was belangrijk dat de bodem dik was, dat de grepen koel bleven en dat er een goed passend deksel bij de pan zat. Het materiaal deed er niet toe, de hittebron was of een elektrische kookplaat of een gaspit. Maar tijden veranderen.

De keramische pannenset

Als je spreekt over pannen voor inductie en oven, en je wil graag een dieet volgen, dan kan een keramische pannenset wat zijn. In deze pannen hoef je geen olie of boter te gebruiken om aanbakken te voorkomen. De pannen zijn makkelijk schoon te maken. Mocht de investering in een hele pannenset te groot zijn, kies dan alleen voor keramische braadpannen. Je kan dan de set aanvullen met pannen van het merk Sola enkel deze kunnen niet in de oven.

Set van één merk of een allegaartje?

Er zijn wel degelijke merken die geschikt zijn voor alles. Welke pannen voor inductie; WMF en Le Creuset zijn zeer geschikt. Deze aanvullen met masterchef koekenpannen, en eventueel een keramische pan om te braden zonder olie of vet. Je moet opletten dat je niet voor een voordelige aluminium pan gaat. Met pannen is goedkoop duurkoop, een aluminium pan gaat niet op inductie. Welke pannen wel voor inductie en pannen voor inductie en oven; vaak zijn die gemaakt van de duurdere materialen zoals RVS. Niet uitzonderlijk staan op zulke pannen tien tot vijftien jaar garantie. Daar nog wat masterchef koekenpannen en keramische braadpannen bij, en je hebt prima pannen om de meest heerlijke gerechten te maken. Het is dan een allegaartje van merken, maar je hebt dan de beste kwaliteit tegen een goede prijs.

https://pannenreus.nl